Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Δεκέμβρη,10πμ ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

Ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Βάζουμε μπροστά να φέρουμε μαζί όλες τις αντιστάσεις που έχουν ξεδιπλωθεί ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις νέες συγκρούσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους δήμους, μέχρι τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, και από τους εργάτες των λιμανιών των συγκοινωνιών, του νερού και της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Όλοι μαζί θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε τη δράση μας την επόμενη περίοδο για να μην αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και συνεχίζουν την καταστροφή εργατικών δικαιωμάτων.
  • Τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσαν στη βουλή, λεηλατεί τους εργαζόμενους και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο όνομα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αποπληρωμής του χρέους και είναι μεγάλη μάχη για να μην περάσει
  • Το καλοκαίρι η κυβέρνηση, ξεπούλησε τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό. Τώρα προχωράει στην ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, και των Κρατικών Ακίνητων, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε το καλοκαίρι με τις συγκοινωνίες της Αθήνας και τα ΕΛΤΑ. Είναι μια σύγκρουση που είναι ανοιχτή μπροστά μας. Ακόμη περισσότερο, είναι μάχη η διεκδίκηση να κρατικοποιηθούν ο ΟΑΣΘ και μια σειρά από επιχειρήσεις που βρίσκονται τα χέρια ιδιωτών.
  • Το πόρισμα της «επιτροπής των σοφών» δείχνει ότι για τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συνδικαλιστική δράση- οι προθέσεις κυβέρνησης και δανειστών είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αφεντικών.
  • Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση με τα μνημόνια είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, για ανοιχτά σύνορα, χωρίς φράκτες και Φρόντεξ, για πόλεις σχολεία και νοσοκομεία ανοιχτά στους πρόσφυγες. Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Μπορούμε να νικήσουμε και να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια.
Η οργή και η διάθεση για αγώνα από τη μεριά των εργαζομένων υπάρχει. Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το έδειξαν η πανεργατική στις 4 Φλεβάρη, η απεργία ενός μήνα των λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον Μαρινόπουλο, οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη και τα απεργιακά καραβάνια των υγειονομικών. Φάνηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στις απολύσεις, στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα της Καβάλας, που μετά από τρεις μήνες απεργίας συνεχίζουν τον αγώνα, τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας να μπει τέλος στην απληρωσιά. Το δείχνουν οι αγώνες των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και η καμπάνια ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. Το έδειξε το συλλαλητήριο των 400 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και τα υπόλοιπα σημεία στη χώρα. Αυτό που είναι ανάγκη είναι η οργή που έχουν οι εργαζόμενοι να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και να συντονιστεί σε ένα πλατύ κίνημα για την ανατροπή των μνημονίων, με αποφασιστικό βήμα, την πανεργατική απεργία στις 24 Νοεμβρίου.
Χρειάζεται ταυτόχρονα να ανοίξουμε τη συζήτηση για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Για την μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια, στον ένα χρόνο της λειτουργίας του στήριξε και βοήθησε όλα τα μαχόμενα κομμάτια. Τους εργαζόμενους στα Λιμάνια και τον ΟΣΕ που συγκρούστηκαν με την ιδιωτικοποίηση. Τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου που δίνουν μάχη για τις δουλειές και τα δικαιώματα τους. Τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις. Έχουμε ξεκινήσει καμπάνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος και όλων των κοινωνικών αγαθών. Τώρα βάζουμε μπροστά να οργανώσουμε από τα κάτω ακόμη καλύτερα όλους τους εργατικούς χώρους και να στηρίξουμε τους αγώνες που θα ξεδιπλωθούν. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε συλλογικότητα, συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική, να βρεθούμε μαζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου