Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 
μέχρι τη ΝΙΚΗ
      
     Με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Μαΐου, ανοίγει ο δρόμος για να κλιμακώσουμε την απάντηση μας και να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και όχι απλά να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας στην ιδιωτικοποιημένο ΟΛΠ και ΟΛΘ. Είναι μια κρίσιμη μάχη που μπορούμε να την κερδίσουμε απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε τη δύναμη να τους αναγκάσουμε να υποχωρήσουν.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
     Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύναμη και φοβάται την μετωπική σύγκρουση με τα Συνδικάτα. Αυτό δείχνει η στάση της για τον τρόπο που ψήφισε το ασφαλιστικό και το πολυνομοσχέδιο τις προηγούμενες ημέρες. Με την μορφή του κατεπειγόντως, μέσα στις γιορτές, και σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά η κρίση της κυβέρνησης συνεχίζεται. Χάνει βουλευτές, φεύγουν στελέχη, συνεχώς αποψιλώνεται. Μια συντονισμένη απεργιακή δράση διαρκείας μπορεί να τους αναγκάσει να κάνουν πίσω στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης.  
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
     Παρόλο που η κυβέρνηση ψήφισε τους νόμους στη βουλή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάτσει στους καναπέδες τους. Οι εργαζόμενοι στις Μεταφορές (ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ), προχώρησαν σε Γενικές συνελεύσεις την Πέμπτη 26 Μάη και πήραν αποφάσεις για να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που χτυπάει και την δική τους πόρτα. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ξεκινάνε από τις 10 μέχρι τις 22 Ιούνη, απεργιακό πρόγραμμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι Δάσκαλοι προχωράνε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Ιούνη  απαιτώντας προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία. Ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ανοίγεται μπροστά μας και όλοι μαζί μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω.
ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
·  Συνεχίζουμε τις 48ωρες απεργίες, οργανώνουμε καθημερινά την περιφρούρηση.
·  Χρειάζεται να κλιμακώσουμε και να μπλοκάρουμε όχι μονάχα τον ΟΛΠ αλλά και την Cosco. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση και να μπλοκάρουμε την λειτουργία και των δικών τους προβλητών. Να προχωρήσουμε  τον συντονισμό με τους συναδέλφους της Cosco όπως είχε γίνει στις 16 Φλεβάρη που στάθηκαν μαζί μας στις περιφρουρήσεις και δεν μπήκαν για δουλειά και να μπουν και αυτοί στον κοινό αγώνα για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση. 
·  Επειδή ο αγώνας κρατάει, θα χρειαστεί να οργανώσουμε απεργιακό ταμείο. Για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά συνάδελφους. Όπως είχαν κάνει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και οι καθαρίστριες στους δικούς τους πολύμηνους αγώνες. Να απευθυνθούμε σε συνδικάτα, Δημοτικά συμβούλια, αλλά πάνω απ’ όλα στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς τους και να τους ζητήσουμε να στηρίξουν τον απεργιακό μας αγώνα ενισχύοντας τον και οικονομικά.
·  Να απαιτήσουμε από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ότι θα πρέπει να προχωρήσουν και στις δύο πόλεις σε απεργία συμπαράστασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Να νεκρώσουμε τις πόλεις γιατί δημόσιο Λιμάνι σημαίνει ζωή για  Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
·  Να συντονιστούμε με τους εργαζόμενους στις Μεταφορές της Αθήνας που συγκρούονται και αυτοί. Να καλέσουμε όλα τα σωματεία σε σύσκεψη για αν οργανώσουμε τον κοινό βηματισμό.
·  Να απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ να καλέσει πανεργατική απεργία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
      Οργανώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα μας μπορούμε να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης των λιμανιών και ΤΩΡΑ που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από όλες τις εργατικές μάχες και τα κοινωνικά μέτωπα, να νικήσουμε, αναγκάζοντας τους να κάνουν πίσω στην ιδιωτικοποίηση.
            Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου