Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Επιτυχία του συλλαλητήριου στις 19 Μάρτη

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις κατά της συμφωνίας του αίσχους ΕΕ-Τουρκίας
Χιλιάδες διαδήλωσαν το Σάββατο 19 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς μέρας  δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε πάνω από 17 χώρες. Διεθνώς η εικόνα είναι συγκλονιστική,  με το Λονδίνο να πολιορκείται από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, αντιστοιχα στη Γλασκώβη,  τη Βιέννη πάνω από δεκαέξι χιλιάδες, μαζικότατη πορεία στη Λευκωσία, στη Ζυρίχη, στη Βαρκελώνη.
Στην Αθήνα, χιλιάδες διαδηλωτές βάδισαν από την Ομόνοια προς τα Γραφεία της ΕΕ, στέλνοντας ένα οργισμένο μήνυμα κατά της συμφωνίας του αίσχους ΕΕ-Τουρκίας. Πρόσφυγες και μετανάστες  από το Αφγανιστάν, την Συρία, το Πακιστάν, την Σενεγάλη, την Γουινέα και  το Μπαγκλαντές έσμιξαν με εργαζόμενους,  φοιτητές, εκπαιδευτικούς  και μαθητές.
Στην κεντρική ομιλία της ΚΕΕΡΦΑ, τονίστηκε ότι το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μαζί με το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα θα δώσουν την μάχη για να ακυρωθεί στη πράξη η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας. Δεν θα αφήσουμε να ανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και να γίνουν μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία.
Στην Ομόνοια είχαν προηγηθεί ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα με την Μάνια Παπαδημητρίου, ομάδα ηθοποιών και το μουσικό συγκρότημα κρουστώνQUILOMBO, που προπορεύτηκε της πορείας, ενώ έδωσε ξεχωριστό τόνο έξω από τα Γραφεία της ΕΕ.  Χαιρέτησαν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΠΕΝΕΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αφγανική Κοινότητα, η Κοινότητα Μπαγκλαντές και Σενεγάλης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου,  η Σχολή Καλών Τεχνών, το Δίκτυο φαντάρων Σπάρτακος, πανεπιστημιακοί, μαθητές και γιατροί. Παρευρέθηκαν η δημοτική  κίνηση «Ρήξη και Ανατροπή Ν. Ηρακλείου», η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ,  οι  Οικολόγοι –Πράσινοι, ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΠ.ΑΝ., η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιντρακόμ, Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Άγιος Σάββας, Αγλαΐα Κυριακού, το Σωματείο Εκτάκτων ΥΠΠΟ και Βυζαντινού μουσείου και η Ανατρεπτική Κίνηση Ηθοποιών.
Στην Θεσσαλονίκη, πήραν μέρος πάνω από χίλιοι διαδηλωτές ενώ ξεχώριζε η παρουσία προσφύγων από τον καταυλισμό των Διαβατών.
Στα Χανιά η συγκέντρωση ήταν μαζική με συμμετοχή εκατοντάδων. Εργαζόμενοι από τα σχολεία, την ΕΡΑ, τον Δήμο, μετανάστες διαδήλωσαν μαχητικά.
Στη Μυτιλήνη η καταρρακτώδης βροχή εμπόδισε τη συγκέντρωση με εκατοντάδες κόσμου, που είχαν φτάσει στη Πλατεία Σαπφούς να προσπαθούν να φυλαχτούν.  Ωστόσο μετά τη λήξη της βροχής έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους προς το Λιμάνι .
Οι κινητοποιήσεις της 19ης Μάρτη ήταν μόνο η αρχή ενός διεθνούς συντονισμού κατά της ΕΕ των φραχτών και του φασισμού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνέχεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου