Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΧΙ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΗ, στις 6.30μμ
στην ΠΟΕ ΟΤΑ (Καρόλου 24 στην πλατεία Καραισκάκη, στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)

Με το μαζικό 61% υπέρ του ΟΧΙ, οι εργαζόμενοι έδωσαν την Κυριακή 5 Ιούλη την πιο μεγάλη απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ και των δανειστών. Σε αυτην την μάχη, οι τάξεις στην ελληνική κοινωνία στοιχήθηκαν, με τον πιο καθαρό τρόπο. Ήταν μια κρίσιμη μάχη. Οι αστοί την κατάλαβαν σαν τέτοια και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν όλα τους τα όπλα. Η πλευρά των καπιταλιστών έριξε στη μάχη για το ΝΑΙ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον έλεγχο της πάνω στις τράπεζες, τον έλεγχό της στα ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, όλο της το πολιτικό προσωπικό, εν ενεργεία ή αποστρατευμένο, τη «διανόηση» που είναι στο πλευρό της, τις εφεδρείες τύπου Μπουτάρη, Καμίνη, την γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ.
ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.
Η εργατική τάξη στην Ελλάδα, που έδωσε σκληρούς αγώνες για μια ολόκληρη πενταετία, και ανέτρεψε τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έχει «γυρίσει πίσω» αλλά προχωράει μπροστά, ριζοσπαστικοποιείται ακόμη περισσότερο. Το ΟΧΙ της Κυριακής, για την πλειοψηφία του κόσμου (και σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο η πλευρά των αφεντικών), ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ρήξη, στη σύγκρουση με το Χρέος, την ΕΕ, το ευρώ και τα αφεντικά. Το έβλεπες στα χαμογελαστά πρόσωπα του ΟΧΙ την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα, το άκουγες σε όλες τις συζητήσεις όλες αυτές τις ημέρες. Από τις τεράστιες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στους εργατικούς χώρους που το ΟΧΙ έφτανε σε ποσοστά που ξεπερνούσαν το 90%, στις πλατείες και τις γειτονιές.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική του κατευνασμού και του συμβιβασμού απέναντί τους. Με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών άπλωσε γέφυρα νεκρανάστασης στους βρικόλακες του Ναι αποδεχόμενη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σημαίνει εντολή για ρήξη. Ακόμη χειρότερα, οι προτάσεις που στέλνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, αντιγράφουν το πακέτο Γιούνκερ που απορρίψαμε στο δημοψήφισμα. Την ώρα που εκατομμύρια εργάτες και νεολαίοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ο Τσίπρας διώχνει τον υπουργό που είχε ενοχλήσει τον Σόιμπλε, και αποδέχεται ότι το μέλλον είναι περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις που παράγουν πρωτογενή πλεονάσματα επιπέδου 3,5% του ΑΕΠ!
  Η απάντηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς των δανειστών, δεν είναι να γίνουμε ακόμα πιο μετριοπαθείς, να κατεβάσουμε τους τόνους και να εκτονώσουμε την πόλωση. Η απάντηση είναι οργάνωση και κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης για να νικήσουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Η ταξική στάση των εργαζόμενων στο δημοψήφισμα, χρειάζεται να βρεί συνέχεια με ένα δυνατό ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο που απαιτούν οι δανειστές και συζητάει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε πανεργατική απεργία άμεσα για να επιβάλλουμε ότι το “ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια”, θα ξανακουστεί πιο δυνατό με απεργία αυτη τη φορά.
Για να οργανώσουμε τη δράση μας τις επόμενες μέρες, για να οργανώσουμε τους χώρους μας για να βγεί η απεργιακή κλιμάκωση ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα, διαθεισμότητες και ιδωτικοποιήσεις, καλεί σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτα, συνδικαλιστές και  εργαζόμενους, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΗ, στις 6.30μμ στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ Καρόλου 24 στην πλατεία Καραισκάκη (στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου